Odd Molly lanserar en bröllopskollektion

mihi.se Odd Molly lanserar en bröllopskollektion

Är du en person som gillar Odd Mollys stil och funderar på att gifta dig så är det rätt i tid. Nu kommer den kända klädmärket lansera en hel bröllopskollektion som går att köpa inom kort. Kollektionen är givetvis i Odd Mollys stil och har en del stickat, spets, volanger och liknande. De kallar den själva för att vara bohemisk och vintage känsla i kollektionen. Det finns både klänningar och ”set” med separata delar att köpa. Det är meningen att man ska kunna mix och matcha ut efter sin egna stil och vad man själv gillar att bära och framförallt vad man tycker passar. Alla mönstren i kollektionen är hand-ritad och tygerna som används för kollektionen är unika för just detta. De olika plaggen kommer att kosta från 1 995 kronor till hela 9 995 kronor. 1 995 kronor är relativt billigt för en bröllopsklänning men det är fortfarande extremt prisvärd.

Bild från Odd Mollys hemsida http://oddmolly.se/

När släpps den?

Kollektionen släpps i februari men du kan redan nu gå in på webben och kolla på bilderna på de klänningar som går att köpa. Den kommer från och med 20 februari finnas att köpa på nätet, det vill säga Odd Mollys hemsida samt utvalda butiker.

Om Odd Molly

Det väletablerade klädmärket hade inte funnits idag om det inte hade funnits en skatetjej vid namn Molly på Venice Beach på 80-talet. Hon var en inspiration till att start företaget då Molly hade mod att bryta sig loss från konventioner och där med följa hennes egna drömmar. Men Molly är mer än bara historien till företaget, hon är även en inspirationskälla och hennes värderingar reflekterar allt Odd Molly gör. Företaget kommer alltid att inspireras samt kämpa för fler som Molly i världen. Odd Molly grundades år 2002 och den 30 september år 2015 hade de 80 anställda. Deras huvudkontor ligger i Stockholm, Sveriges huvudstad. De har även ett så kallat fältkontor som ligger i Santa Monica i USA. År 2014 nådde företaget upp till en nettoförsäljning på hela 32 miljoner euro.

Vad säljer Odd Molly?

Odd Molly säljer och tillverkar endast dam kläder. De har en nordisk stil på deras kläder med lite vintage. De har en hel del mönster på deras kläder men även ljusa och mörka toner som babyrosa och mörk blå. Deras storlekar är inte som vanligt som man brukar ha med XS, S, M, L, XL och så vidare. Utan de numrerat storlekarna från 1-5 då 1 motsvarar XS och 5 motsvarar XL. Detta är något som kan förvirra många men har man svårigheter så är det endast att prata med någon i personalen om man handlar i en landbaserad butik. Handlar man på nätet så finns det en storleksguide som man kan följa. De finns även andra storleksskalor som exempelvis 32, 34, 36, 38, 40, 42 och så vidare. De har lite andra motsvarigheter som att 32/34 motsvarar XS. Allt detta finns på Odd Mollys hemsida som har det mesta av sina kollektioner där.