Hon skrotar namnet Blondinbella

mihi.se Hon skrotar namnet Blondinbella

Du har säkert hört talas om Blondinbella, men du vet säkert inte att personen inte heter det på riktigt och att hon inte är döpt till namnet utan att hon heter något annat och att Blondinbella är endast ett ”artistnamn”. Namnet på blondinbell är Isabella Löwengrip, och hon väljer nu att skrota artistnamnet Blondinbella.

By Isabella Löwengrip [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons

Isabella ”Blondinbella” Löwengrips bakgrund

Isabella började blogga som 14-åring under namnet Blondinbella. Det namnet har hon burit med sig sedan dess, fram tills nu. Hon skriver på sin blogg att efter 11 år som hon har i princip levt under artistnamnet så kändes det rätt att lämna det bakom sig och gå vidare. Isabella är en extremt framgångsrik entreprenör som har bloggat under långt tid och kunnat tjäna pengar och leva på det. För övrigt har Blondinbella adhd som hon har haft ett tag men det är först för ett kort tag sedan som hon börjar ta medicin för sin diagnos.

Men numera heter hennes blogg inte blondinbella.se utan den heter numera isabellalowengrip.se. Isabella skriver på hennes blogg att det är en ny webbadress och att det är under en process just nu att byta hennes namn från Blondinbella till Isabella Löwengrip på alla sociala kanaler som hon är på. Hon berättar även på sin blogg att innehållet inte kommer att ändras bara för att hon byter namn utan det kommer vara exakt samma uppdatering och fokus på samma saker som hennes läsare gillar och läser. Efter 11 år kände hon sig färdig med Blondinbella, trots att det är ett starkt varumärke. Men hon har väntat tills hennes egna namn står lika stadigt och att hon kan fortsätta på det och nu tycker hon att det är en bra och smidigt övergång för att inte tappa läsare. Samtidigt berättar hon att det kändes naturligt att övergå till hennes riktiga namn när hennes blogg ska börja översättas på andra språk då översättningen på andra språk inte får samma innebörd som Blondinbella har i Sverige.

Bloggen fortsätter

Isabella Löwengrip berättar att det inte är bloggen som går i graven utan att det är Blondinbella. Det är givetvis lätt att tappa följare och läsare när man byter namn på alla sina sociala medier men med tanke på att hon går ut på många nyhetssidor och värnar om hennes namnbyte är det svårt att missa det. Hon skriver även ut det på hennes blogg så alla hennes läsare kan se det och bli medvetna om det. Isabella säger till Aftonbladet att Blondinbella alltid kommer ligga henne vart om hjärtat. Hon berättar även att efter 11 år känner hon sig inte längre som en tonårstjej som bloggar, utan hon känner sig som en entreprenör och en tvåbarnsmamma. Hon har utvecklats genom alla 11 år som hon har varit aktiv på bloggen och det är ovanligt att hålla sig på samma spår under hela sitt liv. Sedan är Isabella mer beroende av kunder med tanke på att det är läsarna som gör att hennes vardag går runt rent ekonomiskt.